Deel dit artikel
-

‘Twitter is 250 miljoen dollar waard’

De openbare berichten- annex chatdienst Twitter zoekt nieuwe financiering en hanteert een waardering van 250 miljoen dollar.

Iedere Twitter-gebruiker is 62,50 dollar waard. Maar waarin die waarde tot uiting komt en wie daarvan profiteert, is op geen enkele manier vast te stellen. Het bedrijf verdient geen geld en probeert een derde financieringsronde door te komen.

Volgens weblog Techcrunch voert Twitter gesprekken met investeerders om nieuw geld op te halen. De ondernemers gaan daarbij uit van een waardering van hun bedrijf van 250 miljoen dollar. Hoeveel geld ze zoeken, is niet bekend. Techcrunch baseert zich op meerdere bronnen en stelt dat investeerder IVP (portfolio) een van de geldschieters is.

Met het nieuwe geld koopt Twitter ademruimte. Het kan langer aan zijn technologie en bedrijfsmodel sleutelen alvorens zijn kletsende klanten te gelde te maken.

Half oktober waren er naar schattig 3,1 miljoen Twitter-gebruikers. Twee maanden later, volgens een andere peiling, tussen de 4 en 5 miljoen. Volgens marktonderzoeker Hitwise is de gemiddelde Twitter-kletser tussen de 25 en 34 jaar oud. Jongeren zijn veruit de kleinste gebruikersgroep.

Twitter reageert op zijn blog niet op de geldgeruchten. Het bedrijf haalde in twee eerdere financieringsronden 20 miljoen dollar extern kapitaal op. Hoeveel procent van de aandelen nu in handen van derden is, is niet bekend.

Deel dit bericht

16 Reacties

PB

"Iedere Twitter-gebruiker is 62,50 dollar waard. Maar waarin die waarde tot uiting komt en wie daarvan profiteert, is op geen enkele manier vast te stellen." Kijk maar eens naar Linkedin die deze maand is begonne met een range aan links naar Amazon.com (wat lees je op dit moment ?), doe een eigen poll onder de Linkin users (voor ? 50 per keer), connect to Slideshare, enz, enz. Allemaal uitingen van de earning power van Linkedin. Plotseling zetten ze de geldmachine aan. Die $ 62.50 is een vraagprijs. Reken met zulke bedragen over 3-5 jaar en het wordt allemaal langzaam duidelijker.

N.Brink

"Iedere Twitter-gebruiker is 62,50 dollar waard. Maar waarin die waarde tot uiting komt en wie daarvan profiteert, is op geen enkele manier vast te stellen. Het bedrijf verdient geen geld en probeert een derde financieringsronde door te komen" Die tekst is gekopieerd uit de prospectus van WOL !

Sjaak

Hahaha, 62,50 dollar per Twitter-gebruiker. Het overgrote deel is inactief, dus maak daar maar eens 500 dollar per actieve Twitteraar van.  Ik zou er geen cent in steken. Hype. Er is geen enkel social network dat op dit moment goed geld verdient, laat staan winstgevend is.  Waar is de business case? Waar zijn de inkomsten? Waar zijn de garanties dat niemand anders zo'n eenvoudige techniek kopieert?  'Reken met zulke bedragen over 3-5 jaar en het wordt allemaal langzaam duidelijker'. Inderdaad: pomp er 3-5 jaar lang geld in en langzaam wordt het je duidelijk dat het geld is opgebrand.

Nalem

Misschien een goede aankoop voor Google? Leuke ad onder je twitter en maar hopen dat de clickjes binnenkomen. ben benieuwd welke durf investeerder 250M neer gaat tellen in deze farce

J

Google heeft vorig jaar de Twitterkloon Jaiku gekocht en draait die nu de nek om. Kleine kans dat ze Twitter gaan kopen.

King Yiu Chu

Twitter heeft volgens Hitwise 5 mln gebruikers, dit is ook hetzelfde cijfer dat Comscore rapporteert. Echter, dit is gebasseerd op de panel leden die worden getracked op basis van de browser; het bezoeken van Twitter.com. Als je een actieve twitter gebruiker bent weet je dat er meerdere wegen naar Twitter leiden. De meeste Twitter gebruikers posten hun tweet via een externe applicatie, zoals bijvoorbeeld Twitterific op de iPhone of Google Desktop (zie: http://twitter.com/downloads ).Al deze gebruikers worden niet meegeteld. Het zou nog wel eens kunnen dat Twitter in werkelijkheid zeker 4 maal zoveel gebruikers heeft. Dat brengt de prijs per gebruiker een stuk lager.

J-OE

@King Yiu Chu wie zegt dat die gebruikers niet mee geteld worden? De post via een externe applicatie komt uiteindelijk ook op twitter.com terecht.

King Yiu Chu

@J-OEDat klopt … posts komen uiteraard op Twitter.Maar het bekijken van posts wordt door gebruikers gedaan via de apps van derde. Er zijn genoeg gebruikers die nooit op Twitter.com komen. Ze lezen de feeds in met een applicaties van derde op de desktop of op mobiel en het posten doen ze daar ook. Twitter heeft een API daarvoor uitgegeven. En Comscore noch Hitwise meet dat.

Lucas

Luchtfietserij, hoop blablabla.  Been There, Seen That, Done That. De wereld zit nog steeds vol idioten die hun geld zo snel mogelijk kwijt willen.

Karel Kolb

Interessante discussie, wat is de waarde van een Twitteraar? Toen wij met http://babl.nl startten zei iemand eens dat elke gebruiker 2 euro per jaar waard is. Dat heeft Twitter in elk geval beter aangepakt met die 62,5 dollar. 🙂

Bert Visser

Ik word een beetje misselijk van die aandacht voor "sociale" netwerken.Ik prefereer echte vrienden met wie ik in de kroeg een biertje kan drinken. Twitter, Facebook, Hyves, het is de grootste flauwekul van de afgelopen 10 jaar.

Egor Kloos

Persoonlijk gebruik ik twitter elke dag. Het is werkelijk een geniaal web / sms applicatie. Het heeft enigzins aan glans verloren toen Twitter het SMS deel van haar dienst had uitgezet (nu alleen in India, Canada en VS). In het SMS deel is blijkbaar nogal wat geld te verdienen.  Ondanks ik nu veel minder uitgeef aan SMS'jes blijf ik Twitter gebruiken, en het groeit nog steeds als kool. De komst van twitterende bedrijven die het als advertentie / branding kanaal gebruiken lijkt me een goede indicatie daarvan.  Met zoveel gebruikers die loyaal blijken te zijn aan Twitter kan ik me niet voorstellen dat er geen geld aan te verdienen valt.

J-OE

@King Yiu Chu klopt..ik ken die third party applicaties. Maar je kunt daar geen gebruik van maken als je geen twitter account hebt. Dus je moet die gebruikers wel meerekenen.

Bas Groot

Je kunt pas echt rijk worden, als je een manier weet om zo'n grote gebruikersgroep te gelde te maken. Anders dan banners of opeens geld gaan vragen bedoel ik dus.  In zo'n geval kun je de veronderstelde bedrijfswaarde van Twitter, Hyves en nog een hele reeks socials bij elkaar optellen en multimiljardair worden. Wie heeft een goed idee? Waarom is het nog niet uitgevoerd? 

Jeroen Mirck

@Bas: De Amerikaanse techblog TechCrunch heeft ooit de waarde van diverse social networks uitgerekend: http://www.techcrunch.com/2008/06/23/modeling-the-real-market-value-of-social-networks/

King Yiu Chu

@J-OEik herhaal…De meeste Twitter gebruikers posten hun tweet via een externe applicatie, zoals bijvoorbeeld Twitterific op de iPhone of Google Desktop (zie: http://twitter.com/downloads ).Al deze gebruikers worden niet meegeteld. Het zou nog wel eens kunnen dat Twitter in werkelijkheid zeker 4 maal zoveel gebruikers heeft. Kortom, dat zeg ik ook dat die mee moeten worden geteld maar dat wordt niet door Hitwise gedaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond