Deel dit artikel
-

Twitter verdubbelt jaaromzet

Twitter rapporteert op alle fronten groei in zowel financiële als operationele zin. De jaaromzet verdubbelde tot 1,4 miljoen dollar. Alleen zwarte cijfers worden er nog niet geschreven.

Iedere maand telt Twitter 288 miljoen actieve gebruikers, twintig procent meer dan vorig jaar. De intensiteit van gebruik van de berichtendienst is niet veel verandert, het aantal time line view per gebruiker laat maar een kleine plus zien.

Zojuist publiceerde Twitter de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2014 (PDF). Daaruit spreekt een omzet van 432 miljoen dollar (+97%), waarbij het mobiele kanaal voor 88 procent van alle reclame-inkomsten zorgt. De grote groei (149%) is afkomstig van de niet-Amerikaanse markten. Daar beginnen adverteerders de berichtendienst ook steeds meer in te zetten voor hun commerciële boodschappen.

De jaaromzet bedroeg 1,4 miljard dollar. Voor 2015 wordt gerekend op 2,3 miljard.

Netto schrijft het bedrijf geen zwarte cijfers. Dat komt doordat het zijn winsten moet uitkeren aan personeel met aandelen, een middel dat snelgroeiende bedrijven inzetten om hun mensen binnenboord te houden. Het verlies daalde van 511 miljoen dollar vorig jaar naar 125 miljoen dollar eind 2014. De zogeheten stock based compensations bedroegen in die periode 177 miljoen dollar.

De geldmachine van de ‘openbare chatdienst’ draait nog steeds niet op volle toeren. Er worden nog steeds met regelmaat nieuwe advertentiediensten of nieuwe targetingopties geïntroduceerd. Adverteerders moet daarmee gerichter hun publiek kunnen vinden en aanspreken.

Bloomua / Shutterstock.com

Deel dit bericht

1 Reactie

Gert-Jan

“De jaaromzet verdubbelde tot 1,4 miljoen dollar. “, dat moet geen miljoen, maar miljard zijn, mag ik hopen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond