Deel dit artikel
-

Aantal gebruikers Twitter licht gestegen

Het aantal maandelijkse gebruikers van Twitter is ten opzichte van het vorige kwartaal licht gestegen, met 3 procent, naar 313 miljoen in het tweede kwartaal. De meeste van de 3 miljoen nieuwe gebruikers komen van buiten de VS.

De lichte stijging van het aantal gebruikers is in elk geval goed nieuws voor beleggers, die tot nu toe maar weinig vertrouwen hadden in het beleid van CEO Jack Dorsey.

De omzet ging 20 procent omhoog naar 602 miljoen dollar, minder dan analisten hadden becijferd. Het grootste deel van de omzet, 535 miljoen, betreft advertentie-inkomsten. Die stegen alleen al met 18 procent (pdf).

Het nettoverlies bedroeg 107 miljoen dollar, het bedrijfsresultaat kwam uit op 175 miljoen.

Het merendeel van de omzet komt voor rekening van de thuismarkt, maar de internationale omzet groeide sneller, met 33 procent, naar 241 miljoen dollar.

Aan data verdiende Twitter in het afgelopen kwartaal 67 miljoen dollar, 35 procent meer dan een jaar geleden.

Twitter probeert de laatste tijd de interactie met gebruikers te vergroten door livevideo aan te bieden. Daartoe zijn contracten getekend met NBA, Bloomberg, CBS en MLB Advanced Media. Deze content, met de nadruk op sport, is gratis.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Malu

Ik vind Twitter nog altijd éen van de fijnste social media kanalen om mijn content te delen en de interactie met mijn volgers aan te gaan 🙂
Fashion, Beauty and DIY blog by Malu Swartjes! ♥

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond