Deel dit artikel
-

Recordkwartaal voor Twitter, en voor het eerst winst

Tegen de verwachting in heeft Twitter een recordkwartaal afgesloten. Over het vierde kwartaal genereerde Twitter 732 miljoen dollar omzet, terwijl analisten rekening hadden gehouden met 686 miljoen. Het grootste deel kwam van advertenties.

Ook was er een nettowinst (volgens GAAP regels) van 91 miljoen dollar, tegen een verlies van 167 miljoen een jaar terug. Het bedrijfsresultaat bedroeg 308 miljoen tegen 215 miljoen vorig jaar. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat Twitter zwarte cijfers schrijft.

Bij de kwartaalcijfers van het derde kwartaal had Twitter al aangekondigd dat het winst zou maken, mede dankzij de beperking van de uitgaven. Beleggers waren sceptisch, het fonds bleef in hun ogen problematisch.

De inkomsten uit advertenties gingen omhoog naar 593 miljoen dollar, 7 procent meer dan een jaar geleden en 30 procent meer dan in het derde kwartaal.

Over heel 2017 genereerde Twitter 2,4 miljard dollar omzet, 3 procent meer dan een jaar eerder. Het nettoverlies verminderde naar 108 miljoen, van 457 miljoen in 2016.

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg naar 330 miljoen, iets onder de verwachtingen en niet meer dan 4 procent meer vergeleken met een jaar geleden. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg over een jaar gemeten 12 procent.

Ondanks de goede financiële cijfers, zit er dus nog altijd niet veel groei in het aantal gebruikers, ondanks de uitbreiding naar 280 tekens per bericht die vorig jaar werd geïntroduceerd. Ook zijn de gedragsregels strenger geworden.

Beleggers zijn verrast door de cijfers, de koers van het aandeel steeg zojuist 15 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Nog te maken met het feit dat FB van het padje af is? Aandacht daardoor weer wat naar Twitter verschoven?

Robert - Sisow BV

Bert, heb ik iets gemist over FB? Waar doel je precies op?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond