Deel dit artikel
-

Twitter direct van de beurs gehaald

Het aandeel Twitter wordt na de overname door Elon Musk van de New York Stock Exchange gehaald. Donderdag sloot het aandeel nog op 53,86 dollar.

De handel wordt officieel 8 november stopgezet, zo blijkt uit gegevens van beurswaakhond SEC. Aanvankelijk leek dat vandaag al te gebeuren.

Hoewel het bedrijf afgelopen week zijn kwartaalcijfers had moeten openbaren, zal dat vermoedelijk niet meer gebeuren. Elon Musk had al aangekondigd dat Twitter de eerstkomende jaren weer een privaat bedrijf zou worden. Of Twitter ten behoeve van adverteerders nog cijfers over het aantal gebruikers zal prijsgeven is onduidelijk.

Musk is na de ontslag van een groot deel van de bedrijfstop voorlopig interim CEO. Hij richtte zich de afgelopen weken al tot adverteerders met de belofte dat Twitter niet een ‘free-for-all helscape’ zal worden, waar alles kan worden gezegd zonder consequenties. Maar er zal mogelijk minder streng gemodereerd worden.

Musk zal ook het account van Donald Trump weer herstellen, zoals hij eerder dit jaar had beloofd, maar of die daar gebruik van wil maken is zeer de vraag. Trump is geen fan van Musk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond