Deel dit artikel
-

Twitter rolt Twitter Blue in meer landen uit

Twitter heeft het Twitter Blue-premiumabonnement uitgebreid naar zes nieuwe landen. De betaalde abonnementen zijn nu beschikbaar in Saoedi-Arabië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje, waardoor er nu 12 regio’s zijn waar gebruikers zich kunnen abonneren.

Bedrijven kunnen desgewenst ook een gouden verificatievinkje krijgen voor bijna duizend dollar per maand, weet The Information. Dat bedrag geldt per bedrijf, niet per account. Twitter wil naast de duizend dollar ook vijftig dollar vragen voor verificatievinkjes van aanverwante accounts.

Sinds november bestaan er al goudgele vinkjes, die alleen bedoeld zijn voor overheden en bedrijven. Het is niet duidelijk of overheden straks ook moeten gaan betalen.

Het bedrijf lanceert ook een nieuw tabblad Spaces voor live en opgenomen content, evenals podcasts. Gebruikers zonder een Twitter Blue-abonnement hebben al toegang tot het tabblad Spaces, maar kunnen dan niet deelnemen.

De uitbreiding van Twitter Blue is niet verrassend, omdat het bedrijf op alle mogelijke manieren meer inkomsten wil genereren. Ook moet voortaan betaald worden voor het gebruik van API’s in apps van derden. Dat zou neerkomen op 100 dollar per maand.

Positief nieuws is dat tal van bedrijven, waaronder PepsiCo en Anheuser-Busch InBev, naar verluidt miljoenen dollars hebben toegezegd voor advertenties rond de Superbowl op Twitter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond