Deel dit artikel
-

Twitter snijdt Meerkat de pas af

Twitter blokkeert de populaire videoapp Meerkat nadat het zelf een soortgelijk bedrijf Periscope heeft overgenomen. De app is nagenoeg onbruikbaar geworden nu hij geen toegang krijgt tot volgers van gebruikers.

Meerkat is het geesteskind van de Israëlische entrepreneur Ben Rubin, die de video-app eind februari heeft uitgebracht. De werking is kinderlijk eenvoudig. Eenmaal via de app ingelogd op je Twitter-account, kun je door op ‘stream’ te drukken je uitzending aan je Twittervolgers doorgeven. Dat wil zeggen: ze kunnen ze livestream openen door op de bijbehorende link in de tweet te klikken.

Dat laatste kan nog steeds, maar Twitter heeft Meerkat de toegang tot zijn ‘social graph’ – oftewel gebruikersgegevens – ontzegd. Met andere woorden: de volgers krijgen geen aankondiging van livestreams te zien.

De blokkade werd gisteren opgemerkt door bezoekers van het South by Southwest Interactive (SXSW) festival in Austin, Texas, die beelden willen streamen.

Twitter liet vrijdag weten dat het Periscope had gekocht, een bedrijf dat nog geen enkel product op de markt heeft gebracht.

Meerkat oprichter Ben Rubin laat weten dat ‘dat het een treurige dag is voor de Twitter gemeenschap’, maar laat zich niet uit het veld staan. ‘Dit is het begin van Meerkat.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond