Deel dit artikel
-

Twitter vertaalt videodienst Vine in het Nederlands

Waar Twitter staat voor berichten in 140 tekens, staat Vine voor video’s van maximaal zes seconden. Om het internationale gebruik te vergroten, wordt Vine in 19 talen uitgebracht. Waaronder het Nederlands.

Twitter zoekt de concurrentie met Instagram Video, een dienst van Facebook. Beide diensten laten hun gebruikers momenten in beeld vastleggen en delen met vrienden via social media. Vine was tot nu toe een wat ondergeschoven kindje, maar daar lijkt verandering in te komen.

In juni bracht Twitter een Androidversie van Vine uit. Dat leidde ertoe dat het gebruikersaantal van dertien naar veertig miljoen groeide in een paar maanden tijd. De nieuwe versie van het programma zorgt ervoor dat het gebruik en beleving ervan lokaal relevanter wordt.

Zo kunnen gebruikers ook zoeken naar de video’s die in hun eigen land populair zijn. Andere opties om het gebruik aantrekkelijker te maken, zijn die om de video’s te bewerken (shots verwijderen of vervangen) en om halffabrikaten tussentijds op te slaan.

Twitter maakt met de vertaling van Vine een inhaalslag in de wereld van korte video’s en foto’s. Deze wordt gedomineerd door Facebook c.q. Instagram. Eerstgenoemde heeft echter te kampen met afnemende aandacht onder de jongere doelgroep. Ze zitten nog wel op de profielensite, maar besteden er minder tijd. Dat verlies wordt gecompenseerd door toename in gebruik van Instagram. De jongste cijfers laten echter zien dat de fotodienst het qua gebruiksintensiteit verliest van Snapchat, dat een miljardenbod van Facebook naast zich neerlegde.

Foto: Batdad

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond