Deel dit artikel
-

Twitter vraagt nieuwe gebruikers kleine vergoeding

Het kan niet anders, zegt de eigenaar, dat Twitter/X aan nieuwe gebruikers een kleine financiële vergoeding gaat vragen op het moment dat zij zich inschrijven. Alleen zo kan het bedrijf spam weren.

Hoe slim de technologie achter het sociale netwerk ook mag zijn, het lukt Elon Musk en zijn team niet om spammers uit te bannen. Technieken als captcha’s zijn niet voldoende om AI’s om de tuin te leiden.

Een twitteraar bemerkte in de algemene voorwaarden van het bedrijf een toevoeging die op de aanstaande ‘betaalplicht’ wijst. De CEO bevestigde de nieuwigheid vlot daarna.

De verplichte betaling bij inschrijving is ten eerste een mechanische drempel die, mits toegepast op spammerschaal, hinderend is. Een soort verkeersdrempel. Daarnaast, en dat is belangrijker, identificeert de spammer zich automatisch op het moment dat hij een betaling verricht. De identiteit van de tegenrekening wordt bij de administratie van Twitter bekend.

Per wanneer de digitale verkeersdrempel wordt ingevoerd en hoe hoog het bedrag wordt, is nog niet bekend.

Spam is een behoorlijk probleem voor Musk en zijn mede-aandeelhouders. Dat werd bijvoorbeeld duidelijk bij de recente Super Bowl. Een externe analyse van twitterverkeer naar sites van adverteerders wees uit dat 76 procent van het commerciële verkeer nep was.

Foto: Kevan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond