Deel dit artikel
-

Twitter: wachten op de (botte) bijl

Eigenaar Elon Musk van Twitter heeft geruchten van een massa-ontslag bevestigd in een interne e-mail. Het personeel krijgt vandaag details te horen om 09.00 uur Amerikaanse tijd (17.00 uur Nederlandse tijd).

Gisteren lekte al uit dat het om de helft van het personeelsbestand zou gaan. Personeel wordt gevraagd om niet naar kantoor te komen totdat bekend is wie mag blijven.

Reuters beschrijft een sfeer van chaos, angst en vrees bij de 7500 werknemers. Managers mogen niet rechtstreeks met personeel communiceren. Het verkeer via het interne Slack kanaal ligt stil. Medewerkers antwoorden klanten niet meer in de verwachting dat ze geen baan meer hebben. Anderen zijn al begonnen te solliciteren bij andere bedrijven.

Medewerkers luchten hun hart via gecodeerde berichten-apps en het speciale Twitter-bedrijfskanaal op de app Blind.

Adviseurs zouden hebben uitgerekend dat het bedrijf kostenbesparingen van 1 tot 3 miljoen dollar per dag moet doorvoeren om winst te kunnen maken.

Bijna een miljoen Twitteraars hebben hun accounts gedeactiveerd uit onvrede over het nieuwe management.

Volgens gegevens van Bot Sentinel heeft het sociale medianetwerk tussen 27 oktober en 1 november al 877.000 deactiveringen gezien. In hetzelfde tijdsbestek werden nog eens 497.000 accounts opgeschort.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond