Deel dit artikel
-

Twitter werknemers stappen massaal op, kantoren tijdelijk gesloten

Elon Musk heeft moeite om zijn personeel vast te houden nadat hij eerder deze week hun ultieme loyaliteit vroeg. Werknemers moesten tekenen voor lange werkdagen. Enige honderden werknemers hebben hun ontslag ingediend. Van de weeromstuit heeft Musk de kantoren gesloten tot aanstaande maandag.

De deadline om in de stemmen met de voorwaarden was donderdag. Naar verluidt zijn veel programmeurs opgestapt die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van bugs en de stabiliteit van het platform. Gisteren zou Twitter al trager zijn geworden.

Een voormalige Twitter-medewerker die anoniem wenste te blijven, vertelde de BBC:  ‘Ik denk dat als het stof vandaag is opgetrokken, er waarschijnlijk minder dan 2.000 mensen over zullen zijn.’

Gisteravond zag Musk zijn fout in en trok hij zijn terugkeer-naar-kantoormandaat in. Voortaan mogen programmeurs weer vanuit huis werken.

Naar buiten toe laat Musk niks blijken: ‘De beste mensen blijven, dus ik maak me geen zorgen’. En in een andere tweet: ‘En … we hebben net een all-time high in Twitter-gebruik lol .’

Deel dit bericht

2 Reacties

anton

Wat ik niet begrijp, en nooit begrepen heb is waarom er zo verschrikkelijk veel mensen bij zo’n site als twitter werken…. Twitter is letterlijk niks meer dan een profiel pagina waar men “regeltjes” tekst (en een plaatje) op kan plaatsen. Dat zet je super simpel simpel in elkaar in zoiets als PhP, een eerstejaars ICT student zou dat nog kunnen. Waarom werken er dan meer dan 10.000 mensen? WERELDWIJD….. Wat is dat voor gekkigheid en megalomanie?

Technisch gezien is het absoluut niks bijzonders….

Ricardo

@anton
Het lijk misschien simpel, maar dat is het zeker niet.
Aan de voorkant wordt het simpel gehouden voor de gebruikers, maar aan de achterkant draait een heel ingewikkeld systeem wat steeds doorontwikkeld moet worden.

De programmeurs die bij dit soort bedrijven werken, zijn de beste programmeurs in de wereld. Die bedragen als 300-400-500K per jaar krijgen bijgeschreven.
Het zijn echt geen eerstejaars studentjes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond