Deel dit artikel
-

Twitter werknemers waarschuwen Musk: ontslagen ‘roekeloos’

Een niet nader genoemd aantal Twitter-werknemers heeft een open brief gericht aan de nieuwe eigenaar Elon Musk, en gewaarschuwd dat eventuele personeelsbezuinigingen ‘roekeloos’ zouden zijn.

De verwachting is dat aanstaande vrijdag de overname door Musk zal worden afgerond. Normaal gesproken had Twitter deze week zijn kwartaalcijfers gepresenteerd, maar een datum daarvoor is nog altijd niet aangekondigd.

Er gaan voortdurend geruchten over massa-ontslagen, ook al heeft de directie dat tot nu toe stellig ontkend. Volgens The Washington Post zou Musk 75 procent van de ongeveer 7.500 medewerkers van Twitter op straat willen zetten.

De brief maakt echter duidelijk dat het personeel niet gerust is op het wispelturige leiderschap van Musk. ‘We kunnen ons werk niet doen in een omgeving van constante intimidatie en bedreigingen.’

Naast een ‘eerlijk vertrekbeleid voor alle werknemers’, eisen briefschrijvers dat Musk bestaande personeelsbeloningen in stand houdt, inclusief werken op afstand. Musk heeft eerder kritiek geuit op werken op afstand en suggereerde dat de meeste Twitter-medewerkers terug moeten keren naar kantoor.

Twitter heeft intussen moeite om zijn meest actieve gebruikers – die van vitaal belang zijn voor het bedrijf – betrokken te houden, zo blijkt uit interne stukken die Reuters heeft ingezien.

Deze ‘zware tweeters’ zijn goed voor minder dan 10 procent van de maandelijkse hoeveelheid gebruikers, maar genereren 90 procent van alle tweets en zorgen voor de helft van de wereldwijde inkomsten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond