Deel dit artikel
-

Twitter zet vertaaldienst aan

Twitter heeft de afgelopen uren de vertaling aangezet voor tweets van de belangrijkste Egyptische accounts. De Arabische teksten werden met behulp van Microsofts Bing in het Engels vertaald.

Twitter zelf spreekt van een experiment, waar trouwens al langer om werd gevraagd. Toevallig waren Bing en Twitter juist aan het experimenteren geslagen met de Bing Translator, die al langer beschikbaar is voor de vertaling van websites (via de rechtermuisknop). Ook was de vertaler al aanwezig in de Twitter app voor Windows Phone.

Het leger van Egypte heeft woensdagavond een militaire staatsgreep gepleegd en president Mohamed Morsi afgezet. Een deel van de Egyptische strijd vond echter niet in de straten plaats, maar op internet. De afgezette president Morsi communiceerde via Twitter en Facebook. Morsi reageerde onder meer via Twitter op het ultimatum dat het Egyptische leger had gesteld. “President Morsi bevestigt zijn greep op de grondwettelijke legitimiteit en verwerpt iedere poging om daarvan af te wijken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond