Deel dit artikel
-

UAntwerpen neemt intrek in The Beacon

UAntwerpen nam een dezer dagen zijn intrek in The Beacon, het lanceerplatform van waaruit Antwerpen zich internationaal op de kaart wil zetten als de echte Capital of Things.

In het Tolhuis, op het snijpunt van stad en haven, is The Beacon gevestigd, een business- en innovatiehub met kantoren voor ‘krachtpatsers’ in het Internet of Things (IoT). Innovatieve startups, scaleups en onderzoekers komen er samen om voor industrie, logistiek en slimme steden sterke producten te ontwikkelen.

Antwerpen zet al jaren sterk in op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale innovatie. De stad investeert dan ook 1,4 miljoen euro in het samenbrengen van bedrijven en startups.

In The Beacon gaat het in het bijzonder om aanstormend talent in IoT. Startups die daarin actief zijn, kunnen er volledig ingerichte kantoren krijgen. Kleinere startups kunnen terecht in de open co-working ruimtes.

Universiteit Antwerpen en imec zullen in het gebouw enkele van hun onderzoeksprojecten in het domein van IoT verwezenlijken.

Het Belgische onderzoeksinstituut Imec heeft met de stad al een gelijklopende samenwerkingsovereenkomst in het project City of Things. Imec rust de stad uit met een communicerend netwerk van gateways en beacons, die data van IoT sensoren kunnen ontvangen en versturen.

In april zal de stad een brochure lanceren waarin de kantoorruimten en de dienstverlening in The Beacon worden geduid en in de markt worden gezet. In mei zal een evenement plaatsvinden waarmee de Capital of Things partners het project in detail zullen voorstellen aan geïnteresseerde bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond