Deel dit artikel
-

Uber ook in Berlijn door de rechter geparkeerd

Na Brussel krijgt Uber ook in Berlijn een straatverbod, zo oordeelt een Duitse rechter.

Uber zou namelijk taxiverkeer bedrijven met gehuurde auto’s en de chauffeurs moeten in die omstandigheid formeel hun limousines na de huurperiode weer inleveren. Dat gebeurt niet. Dat acht de rechter genoeg grond om Uber in Berlijn en omgeving aan de kant te zetten.

Het Amerikaanse internetbedrijf, dat via een app bemiddelt tussen passagiers en commerciële vervoerders, was aangeklaagd door de voorzitter van de Berliner Taxi Vereinigung. De vereniging vertelt zonder al te veel rancune over de rechterlijke beslissing.

Eurocommissaris Neelie Kroes toonde zich ‘buitenzinnig’ toen de rechter in Brussel eerder deze week Uber in de Belgische hoofdstad al aan de ketting legde.

 

Kroes reageert ongekend fel in een blogbericht: “Deze beslissing gaat niet om het helpen van passagiers maar om protectie van een taxikartel. Mevrouw de vervoersminister Grouwels, u beschermt geen banen maar u valt mensen lastig. (…) Uber is wat mij betreft honderd procent welkom in Brussel en overal.”

Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org bekijkt de zaak iets diplomatieker: “De Digitale Revolutie heeft een impact in alle aspecten van het maatschappelijk leven. Dat doet pijn voor veel sectoren, omdat ze niet in staat zijn het in rap tempo veranderende consumentengedrag te volgen. Het doet dus ook pijn in de taxibranche, die blijkbaar een succesvolle lobby hebben gevoerd”.

Foto: Till Krech (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Een beetje lastig die eerste zin..

Serge

Erg jammer voor de Berliners. Uber is top, zo heb ik mogen ervaren in Rotterdam.

Jan

Voor een taxibedrijf is een vergunning nodig , wie taxidiensten aanbiedt zonder vergunning opereert illegaal, wat heeft Neeltje tegen illegale activiteiten?? We zijn hier niet in het wilde westen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond