Deel dit artikel
-

Bezorgingen belangrijker voor Uber dan taxiritten

Uber moet het steeds meer hebben van maaltijdbezorgingen. De boekingen voor het tweede kwartaal verdubbelden naar 12,9 miljard dollar, fors meer dan de omzet van taxiritten, die nog steeds werd beïnvloed door de pandemie. Wel zat ook hier weer groei in. De waarde van de taxiboekingen ging naar 8,6 miljard.

De totale boekingen vertegenwoordigden daarmee een omzet van 21,9 miljard dollar, oftewel 114 procent groei op jaarbasis, Het aantal boekingen voor Uber Eats steeg met 85 procent, terwijl het aantal ritten meer dan verdubbelde ten opzichte van vorig jaar.

Concreet leverde bezorgingen Uber 1,9 miljard dollar aan schone omzet op, en taxiritten 1,6 miljard. Tot slot verdiende Uber 248 miljoen aan vrachtvervoer.

De bezorgeenheid van Uber, waaronder de restaurantbezorgdienst Uber Eats valt, maakt nog steeds verlies, maar minder dan een jaar geleden.

De totale omzet van alle activiteiten was gemeten over een jaar fors hoger: geen 1,9 miljard, maar 3,9 miljard dollar. Het EBIT verlies vóór rente, belastingen, afschrijvingen en afschrijvingen nam echter weer toe ten opzichte van het vorige kwartaal en eindigde op van 509 miljoen. De nettowinst van 1,1 miljard dollar kwam er dankzij winsten uit investeringen in Didi Global en Aurora Innovation.

Uber haalt nog steeds het gros van zijn omzet uit zijn thuismarkt, gevolgd door Europa en Latijns Amerika.

Uber Technologies kondigde enkele weken terug aan dat het het transportlogistiekbedrijf Transplace wil kopen voor ongeveer 2,25 miljard dollar van private equity-bedrijf TPG Capital.

De deal bestaat uit maximaal 750 miljoen aan gewone aandelen van Uber en de rest in contanten,.

Transplace wordt overgenomen door Uber Freight, het truckersonderdeel van Uber.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond