Deel dit artikel
-

Uber breidt uit binnen Nederland

De omzet van het luxe chauffeursbedrijf Uber.com groeit in Nederland maandelijks met 25 procent. In de loop van 2014 breidt de onderneming zijn diensten uit buiten Amsterdam, naar de andere grote steden.

Wanneer Uber in welke stad zijn diensten gaat aanbieden, kan bedrijfsleider Niek van Leeuwen nog niet aangeven. Maar lokale uitbreiding “naar de grote vier” staat wel op de agenda. “We zijn sinds een jaar actief in Nederland en sinds dat moment hebben we maandelijks de omzet met een kwart zien groeien.”

Financiële cijfers geeft Van Leeuwen niet, maar over geld hoeft hij zich voorlopig geen zorgen te maken. Uber haalde sinds augustus 2009 voor 307 miljoen dollar aan venture capital op. In de meest recente ronde werd 258 miljoen dollar opgehaald bij onder meer Google Ventures.

Geregistreerde gebruikers van Uber kunnen via de app vervoer bestellen met een druk op de knop. Het bedrijf haakt in op beschikbare capaciteit van eigen rijders. Dat zijn zelfstandige chauffeurs met een eigen klantenkring. Onder hen bevinden zich bijvoorbeeld ook privéchauffeurs. Chauffeurs die Ubervoerver willen worden, moet keurig gekleed zijn en een vrij nieuwe luxe auto hebben. Of een sloep. Klanten hoeven geen geld bij zich te hebben, omdat de betaling per creditcard via de app verloopt.

Nederland kent enkele tienduizenden geregistreerde gebruikers. Marketinggeld geeft Van Leeuwen vooral uit een ludieke acties en partnerschappen met bijvoorbeeld feesten en bedrijfsborrels.

“In het begin moesten we het concept nog uitleggen, maar dat hoeft inmiddels niet meer. Veel gaat via mond-tot-mondreclame. Daarom hebben we ook onder de chauffeurs een goede toestroom. We kunnen de vraag aan, al zal bijvoorbeeld Oud & Nieuw natuurlijk een uitdaging vormen.”

Deel dit bericht

3 Reacties

harriet

Ik heb deze dienst nu paar keer hier en in het buitenland gebruikt en vind het echt ontzettend goed en handig! Fantastische dienstverlening. Ik wens Uber veel succes met de uitbreiding!

Hans Voorn

Beste Uber, kunnen jullie aub ook uitbreiden naar het Gooi?

Stijn

Topdienst! Met de promocode 52902 krijg je als nieuwe gebruiker 20 euro tegoed voor niks, dus is je eerste rit gewoon gratis!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond