Deel dit artikel
-

Uber breidt uit naar Leeuwarden

Taxichauffeurs uit Leeuwarden kunnen vanaf vandaag de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar Leeuwarden wil Uber het voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun werk.

Uber heeft de vraag naar ritten in Leeuwarden de afgelopen tijd sterk zien groeien. Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met lokale taxichauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio door gebruikers die op zoek zijn naar een rit.

Bij de start in Leeuwarden is de rit-optie ‘UberX’ verkrijgbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van taxichauffeurs. De verwachting is dat het aantal chauffeurs dat gebruik gaat maken van de Uber app de komende dagen zal toenemen.

Uber is naast Leeuwarden ook beschikbaar in een groot aantal steden, zowel in de Randstad en Brabant als in de regio’s Arnhem-Nijmegen, Maastricht en Groningen.

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse reizigers via de Uber app ook een auto huren. Met Uber Rent wordt het huren van een auto volgens Uber makkelijker, toegankelijker en betaalbaarder. Voor deze dienst werkt Uber samen met betrouwbare en bekende autoverhuurbedrijven, zoals Hertz en Avis.

De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door CarTrawler – een technologieleverancier voor de verhuursector. Gebruikers kunnen huuropties binnen de dienst vergelijken op basis van prijs, grootte van de auto en beoordelingen van andere gebruikers.

Om het proces van het huren van een auto nog soepeler te maken geeft de Uber app gebruikers voorafgaand aan de huurperiode een melding met de optie om een Uber rit aan te vragen die hen vervolgens naar de bestemming van de huurauto brengt.

De introductie van Uber Rent betekent dat mensen in Nederland de Uber app nu van deur tot deur kunnen gebruiken voor al hun reisbehoeften.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond