Deel dit artikel
-

Uber Eats open voor afhaalbestellingen

Uber Eats stelt vandaag in Nederland zijn platform open voor restaurants die afhaalbestellingen willen kunnen bieden.

De uitbreiding betekent een conceptuele uitbreiding voor Uber Eats, want de dienst was tot vandaag enkel bruikbaar voor bezorgingen door restaurants. Uber weet dat veel mensen thuis moeten werken, of helemaal niet kunnen werken, en wil graag hun toegang tot een maaltijd makkelijker maken.

Afhaalorders zijn voor de app ook een manier om de logistieke kant van de dienst te ontlasten. Er kan maar een x-aantal orders worden afgeleverd bij een gelijkblijvend aantal koeriers. Door de logistieke stroom te draaien via de afhaalconstructie kunnen restaurants bovendien een breder publiek bedienen.

In de periode van 16 maart tot 6 april rekent Uber Eats ook geen bezorg- en afhaalkosten. Om de kasstroom bij restaurants op gang te houden kan het bedrijf vanaf maandag 23 maart niet enkel wekelijks maar desgewenst ook dagelijks de ordergelden uitbetalen.

Waar Thuisbezorgd.nl naar eigen zeggen zeker vijf dagen nodig heeft om nieuwe restaurants te onboarden op zijn platform claimt Uber 48 uur. Daarvoor richtte het een speciaal inschrijfteam in.

Deel dit bericht

2 Reacties

Remko Piepers - eMeals

Wij zien op diverse kleinere platformen zoals eMeals een enorme toestroom aan horecabedrijven die voorheen geen bezorging of afhaal mogelijkheden hadden.

Bij eMeals staat een restaurant binnen een dag al online en er is geen enkele vorm van contract.Restaurants kunnen gewoon per direct weer opzeggen zonder gedoe. Aansluiten is gratis en de kosten per bestelling zijn vastgesteld op € 1,25 en dat is inclusief de € 0,25 vergoeding voor de online betaling. Dus geen hoge percentages, maar een vaste lage prijs.

Aansluiten wordt volledig op afstand gedaan en ook de uitleg gaat gewoon telefonisch. Mooi is het om te zien dat de consument massaal achter de restaurants gaat staan. wij zien de gemiddelde orderwaarde stijgen en de variatie aan gerechten stijgt ook enorm.

Aanmelden kan 7 dagen per week van 8:00 tot 23:00 via https://restaurant.emeals.nl/register

Bram

“wij zien op diverse kleinere platformen zoals (mijn eigen opgerichte website) eMeals”. My god really?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond