Deel dit artikel
-

Uber Eats zet bezorgrobots in voor maaltijdlevering

Uber Eats tekent een tienjarig contract met Nuro voor diens autonoom rijdende bezorgrobots. De Uber-dochter wil de bezorging van maaltijden gaan automatiseren.

Het zal in eerste instantie maar om een beperkt aantal voertuigen gaan dat met pizza’s, salades en pokebowls de weg op gaat. Uber Eats verwacht dat aantal op te schalen naarmate de technologie van Nuro vordert.

Nuro is een van de eerste bedrijven die een vergunning kreeg om autonoom rijdende voertuigen de openbare weg op te sturen. Met dat groene licht ging het bedrijf testen in Los Angeles en Phoenix. Momenteel rijdt het ook in Houston en Mountain View rond voor onder meer Domino’s, Chipotle, Walmart, FedEx en 7-Eleven.

De wagentjes zijn net iets kleiner dan een compacte personenauto en beschikken over 0,75 m3 laadruimte. Met thermische en optische camera’s en een lidar (‘laser-radar’) tasten ze de fysieke omgeving af en plannen daar een route doorheen. De basis voor de route ligt in digitale landkaarten die Nuro met eigen wagens heeft vastgelegd en geupload naar zijn koeriers.

Hoeveel bezorgrobots Uber Eats minstens zal afnemen is niet bekendgemaakt. Gezien het huidige beperkte bezorgingsgebied vormen de wagentjes geen bedreiging voor de menselijke bezorgers die voor Uber rijden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond