Deel dit artikel
-

Uber Eats zoekt confrontatie Just Eat Takeaway in Duitsland

Uber neemt de handschoen op tegen Just Eat Takeaway in Duitsland. Binnenkort lanceren de Amerikanen daar Uber Eats om het monopolie van het Nederlands-Britse concern te beëindigen. Hoofd Bezorging Pierre-Dimitri Gore-Coty zet de eerste fietsers in in Berlijn.

De markt vraagt om een uitdager van de partij die de facto monopolist is, luidt de redenering. Takeaway.com was tot 2014 een van de drie grote marktpartijen totdat het concurrent Lieferando kocht, de marketingmachine vol aanzette en daarna de thuisspeler Delivery Hero overtroefde.

Tot de fusie met Just Eat was Duitsland zelfs de grootste markt voor Takeaway.com. Nu is Duitsland de nummer twee op het Europese lijstje met 39,2 miljoen orders (+77%) in 2020 (PDF). In het VK ligt dat getal op 63,8 miljoen orders (+96%) en, ter vergelijking, in Nederland op 15,3 miljoen orders (+55%).

Uber is in Duitsland wel actief met zijn taxi-app en rijdt in dertien steden. De markt is, alleen al vanwege zijn omvang, van strategisch belang. Daarom breidt het uit met de app voor maaltijdbezorgingen, aldus Gore-Coty tegen de Financial Times.

Just Eat Takeaway.com kocht vorig jaar het bedrijf Grubhub. Daarmee zette het de eerste stap op de thuismarkt van Uber Eats, Amerika.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond