Deel dit artikel
-

Uber Freight weg uit Europa na Duitse overname

De vrachttak van Uber in Europa wordt overgenomen door de Duitse vrachtmakelaar Sennder. Het merk Uber Freight verdwijnt van de Europese markt.

Woendag maakte Sennder het overnamenieuws bekend. Financiële details bleven daarbij achterwege. Wel wordt duidelijk dat Uber, zoals gebruikelijk als het lokale activiteiten op een markt staakt, een minderheidsbelang verwerft in de kopende partij. Zo hoopt toch te profiteren van de marktkans die het ooit zag.

De overname is volgens de Duitsers een teken van consolidatie op de truckingmarkt en geeft het bedrijf een kantoor in Amsterdam.

De markt voor vrachtvervoer is op tal van fronten onderhevig aan digitalisering. Dat wordt vooral gevoed door start-ups die met technologie alle aspecten van het logistieke proces efficiënter proberen te maken. In deze vervoersmarkt gaat jaarlijks 400 miljard euro om.

Sennder is in 2015 opgerichct in Berlijn. Het werkt met 120 miljoen euro venturecapital van partijen als Accel, Lakestar, HV Ventures, Project A en Scania. Na afronding van de deal met Uber heeft het een team van vijfhonderd man in zeven landen. Het bemiddelt bij het vervoer van maandelijks vijftigduizend ladingen per maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond