Deel dit artikel
-

Uber gaat ook in autohuur en ov-tickets

Uber breidt uit met autodelen en ov-kaartjes. Dat heeft CEO Dhara Khosrowshahi bekendgemaakt. Hij stelt dat Uber een mobiliteitsoplossing moet worden in plaats van alleen een taxiplatform.

Deze maand gaat Uber Rent daarom van start in San Francisco in samenwerking met autodeelplatform Getaround. Particulieren bieden daarop hun auto’s te huur aan. Volgens Khosrowshahi is het bezit van een auto niet erg efficiënt, omdat de voertuigen 95 procent van de tijd niet gebruikt worden. Door alternatieve vervoermiddelen aan te bieden in de Uber-app wil het bedrijf bijdragen aan dit ‘probleem’.

Voor het openbaar vervoer zal Uber samenwerken met het Britse bedrijf Masabi, dat voor dertig ov-bedrijven wereldwijd de mobiele ticketing verzorgt. Hierdoor kunnen treinen, bussen en ferry’s worden geboekt in de app van Uber.

In Nederland is HTM Den Haag klant van Masabi, die de mobiele app heeft ontwikkeld. Er is echter geen sprake van dat er tram- en bustickets voor bestemmingen in de Haagse regio via Uber verkocht zullen worden, laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Vooralsnog richten alle initiatieven van Uber zich op de VS. Eerder begon Uber daar al met het aanbieden van fietsen in San Francisco (Uber Bike by JUMP). Dat initiatief wordt uitgerold naar Washington D.C.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond