Deel dit artikel
-

Uber introduceert elektrische fietsdienst JUMP in Rotterdam

Uber introduceert een nieuwe dienst in Nederland onder de naam JUMP. De elektrische deelfietsen van JUMP zijn vanaf morgen beschikbaar in de Rotterdamse binnenstad en directe omgeving.

De fietsen zijn te reserveren via de Uber app. Die vindt de dichtstbijzijnde fiets, waarna deze met een QR code kan worden ontgrendeld.

Het idee is om verschillende transportopties aan te bieden aan gebruikers van de app. ‘Onze missie met JUMP is om vervoer in de binnenstad van Rotterdam nog makkelijker te maken en daarmee autobezit en verkeersopstoppingen te verminderen,’ aldus Nikolaas Van de Loock, General Manager JUMP Benelux.

Uber lanceert in eerste instantie 500 elektrische fietsen in Rotterdam centrum en directe omgeving zoals Kralingen, Kop van Zuid en omgeving Willemsbrug. Zij kunnen voor 20 eurocent per minuut worden gehuurd, de ontgrendeling kost een euro.

JUMP is wereldwijd beschikbaar in 31 steden. In Europa komt de lancering van JUMP in Rotterdam na Lissabon, Parijs, Madrid, Malaga, Brussel, Londen, Berlijn, Rome en München.

Of Uber ook in andere Nederlandse steden beschikbaar komt is niet bekend gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rayan - Niet

Waar kan ik de app downloaden om te fietsen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond