Deel dit artikel
-

‘Uber wil maaltijdbezorger GrubHub overnemen’

Uber wil GrubHub overnemen, misschien wel een van zijn grootste concurrenten voor maaltijdbezorging.

De belangstelling van Uber voor GrubHub komt niet uit de lucht vallen. Uber Eats heeft ervoor gezorgd dat de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal minder dramatisch waren dan gevreesd. Het onderdeel groeit snel.

Uber Eats harkte afgelopen kwartaal 4,6 miljard dollar aan omzet binnen, 52 procent meer dan een jaar geleden. Het handelsvolume van GrubHub steeg naar 1,6 miljard.

GrubHub is met een beurswaarde van 4,4 miljard dollar weliswaar veel kleiner dan Uber (54 miljard dollar), maar zou een groter marktaandeel hebben dan Uber Eats. Overigens is Doordash met 42 procent marktleider op de Amerikaanse markt.

Uber Eats en Grubhub vullen elkaar goed aan: GrubHub is sterk in delen van de VS waar Uber Eats juist zwakker is, zoals New York City, Chicago, Boston en Philadelphia.

Volgens zakenkrant Wall Street Journal heeft Uber Grubhub eerder dit jaar al benaderd met een overnamevoorstel. Sindsdien zijn beide bedrijven met elkaar in gesprek.

Overigens trok Uber Eats zich de afgelopen weken terug uit diverse landen, waaronder Egypte, Uruguay en de Verenigde Arabische Emiraten, om zich op kernmarkten te richten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond