Deel dit artikel
-

Maaltijdbezorging wordt steeds belangrijker voor Uber

Uber moet het steeds meer hebben van maaltijdbezorging, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. De boekingen van de ritten trokken met 67 procent flink aan, die van maaltijdbezorging stegen in dezelfde periode met 34 procent.

Het bedrijf telde in het vierde kwartaal maar liefst 825.000 maaltijdbezorgers, die zorgden voor 2,4 miljard omzet, tegen 2,28 miljard voor ritten. De vrachtactviteiten groeiden flink en leverden ruim 1 miljard dollar op.

De opmars van het coronavirus zorgde voor een korte dip in het aantal ritten, maar ook deze activiteiten herstelden zich weer. In het vierde kwartaal werden 1,77 miljard ritten verzorgd, 8 procent meer dan het kwartaal daarvoor en 23 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2020.

Uber boekte in het vierde kwartaal van 2021 een totale omzet van 5,8 miljard dollar, aanzienlijk meer dan de 5,4 miljard die analisten hadden uitgerekend. De winst kwam uit op 892 miljoen dollar, mede dankzij renderende investeringen in Grab Holdings en Aurora Innovation.

Uber schreef ook een belang af in het Chinese transportbedrijf Didi en Uber betaalde 334 miljoen dollar aan aandelencompensatie voor het top van het bedrijf.

Het concern verwacht dat de brutoboekingen in het eerste kwartaal 26 miljard dollar zullen bedragen. Uber voorziet een aangepaste winst voor belastingen, rente en andere kosten van 100 tot 130 miljoen dollar.

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond