Deel dit artikel
-

Uber wil maatregelen van Brussel

Uber heeft in Brussel klachten ingediend tegen Frankrijk, Spanje en Duitsland omdat in die landen de dienst uberPOP is of wordt verboden. In Frankrijk mag uberPOP voorlopig nog zijn gang gaan.

De klachten blijken op verschillende tijdstippen te gedeponeerd, die tegen Frankrijk en Duitsland bijvoorbeeld al in januari en februari. De klacht tegen Spanje kwam maandag binnen.

Een woordvoerder van de Europese Commissie zegt dat de EU niet onwelwillend staat tegenover nieuwe diensten, maar dat er wel een juridisch raamwerk nodig is.

Uber ondervindt tegenslag in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Spanje. Vooral in Frankrijk heeft Uber het erg moeilijk gehad. In oktober kreeg Uber een boete van 100.000 euro vanwege frauduleuze bedrijfsvoering. In maart vielen 25 politie-agenten het Franse hoofdkantoor van Uber binnen.

Tot voor kort gold er ook nog een wet die bepaalde dat Uber en Franse klonen 15 minuten moesten wachten om klanten op te pikken. In februari werd die wet door een rechtbank van tafel geveegd.

Dinsdag heeft Uber dan toch een succesje geboekt. Het Cour d’Appel de Paris heeft het verbod van uberPOP naar een hogere rechtbank verwezen, omdat er ‘constitutionele vraagstukken’ zijn gesteld. Niettemin heeft Uber al honderden boetes moeten betalen omdat de chauffeurs geen vergunning hebben.

In het Texaanse San Antonio is Uber deze week gestopt, net als rivaal Lyft, vanwege de veel te strenge regelgeving. Het taxibedrijf wil nu de lokale verkiezingen afwachten. In de directe omgeving worden nog wel diensten aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond