Deel dit artikel
-

Uber opent nieuw hoofdkantoor en werft techtalent in Amsterdam

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in Tripolis Park in Amsterdam. Het kantoor is een van Ubers grootste tech-centra buiten de VS. Uber telt momenteel meer dan 1.000 werknemers in Amsterdam, met ruimte voor nog eens 1.000 in dit nieuwe gebouw.

Het Amerikaanse bedrijf wil het aantal programmeurs buiten de VS uitbreiden. Op de nieuwe locatie heeft Uber momenteel 50 openstaande techvacatures, waaronder voor een Senior Director of Engineering die vanuit Amsterdam een team van tech experts gaat leiden.

Uber startte meer dan tien jaar geleden in Amsterdam. Het team is met de stad meegegroeid en is inmiddels de motor voor Ubers activiteiten voor heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

In Amsterdam worden belangrijke producten ontwikkeld, veelal met behulp van machine learning. Dit helpt chauffeurs, passagiers en koeriers door bijvoorbeeld zeer nauwkeurige aankomsttijden van ritten en maaltijden te voorspellen of administratieve processen te stroomlijnen.

Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam-Zuid, telt elf verdiepingen en beslaat in totaal 61.000 vierkante meter. De bestaande Tripolis-gebouwen die in 2019 de status van Gemeentelijk Monument kregen, zijn behouden en vormen het hart van het nieuwe kantoor.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond