Deel dit artikel
-

Uber Eats naar 1,4 miljard dollar

Taxibedrijf Uber lijdt nog steeds onder de gevolgen van de coronacrisis. Er waren minder klanten voor ritten, dus daalde in het derde kwartaal de totale omzet 18 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet uit mobiele diensten daalde zelfs met 53 procent.

De mobiele diensten leverden Uber 1,3 miljard dollar omzet op tegen 2,8 miljard een jaar geleden, maaltijdbezorgingen (Uber Eats) gingen daarentegen fors omhoog, van 645 miljoen naar 1,4 miljard dollar, een fenomenale groei van 125 procent. Vrachtvervoer steeg licht naar 288 miljoen. In totaal zette Uber 3,1 miljard om.

Onder de streep noteerde Uber wederom een flink verlies van 1,1 miljard dollar.

Toch is CEO Dara Khosrowshahi tevreden omdat het aantal boekingen weer aantrekt.

De VS blijft veruit de belangrijkste markt, gevolgd door Latijns Amerika en Europa.

Uber, Lyft en ook Doordash zijn met succes in het geweer gekomen tegen een Californische wet die hen verplicht om hun chauffeurs te classificeren als werknemers in plaats van zzp’ers.

Californië heeft een van de strengste wetten op dit gebied, wat inhoudt dat appgestuurde taxibedrijven als Uber onder meer minimumloon en overwerk zouden moeten betalen.

Dankzij een lobby van 200 miljoen dollar mogen de bedrijven voorlopig op de oude voet doorgaan, zij het wel onder enkele voorwaarden, zoals minimumtarieven en een toelage voor ziektekosten, naar rato van de gewerkte uren.

Tegelijkertijd met de Amerikaanse presidentsverkiezingen mochten inwoners van Californië stemmen over dit compromis onder de naam Proposition 22.

Uber en Lyft dreigden aanvankelijk te vertrekken uit Californië.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond