Deel dit artikel
-

Traag herstel voor Uber

Uber ziet de markt weer aantrekken na een erg moeilijk jaar waarin aanzienlijk minder gebruik werd gemaakt van de taxidienst. Ten opzichte van het vorige kwartaal is het herstel nog altijd traag te noemen.

De financiële resultaten worden vooral beïnvloed door een flinke schadepost als gevolg van een schikking van 600 miljoen dollar. De hoogste rechtbank in het Verenigd Koninkrijk bepaalde eerder dat de chauffeurs recht hebben op minimumloon en vakantiegeld.

Als gevolg hiervan noteerde Uber opnieuw een nettoverlies van 108 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Het verlies werd deels beperkt door de opbrengst van de verkoop van Ubers divisie voor zelfrijdende auto’s.

De bruto-boekingen stegen het afgelopen kwartaal wel met 24 procent op jaarbasis tot 19,5 miljard dollar, waarvan 12,5 miljard dollar voor rekening kwam van het onderdeel voor bezorgingen van maaltijden en boodschappen. De boekingen van dochter Uber Eats zijn zelfs meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het leverde Uber zelf 1,7 miljard dollar op.

Ook vracht begint belangrijker te worden voor Uber. De omzet groeide 51 procent.

Deze week werd ook bekend dat het Britse Arrival uit samen met Uber aan een nieuwe auto gaat werken. Op dit moment maakt Arrival twee modellen, de Arrival Bus en de Arrival Van, voor het Amerikaanse UPS en het Britse Royal Mail. Zo heeft UPS al een order geplaatst voor 10.000 Generatie 2 vans.

Uber heeft afgelopen week samen met BlaBlaCar, Mobilize, de RATP-groep en Boston Consulting Group een manifest rond stedelijke mobiliteit ondertekend.

Deze nieuwe denktank, die een groot aantal expertises verenigt, wil bijvoorbeeld nieuwe infrastructuren bestuderen om de invoering van groene en gedeelde vervoerswijzen te bevorderen, gedeelde mobiliteitsdiensten uit te werken en de diensten complementair te maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond