Deel dit artikel
-

Verlies Uber naar 1,1 miljard dollar

Het aandeel Uber daalde vanavond met zes procent nadat het bedrijf een nettoverlies van 1,1 miljard dollar rapporteerde over het derde kwartaal. Een jaar geleden was dat nog 986 miljoen. Een deel daarvan (401 miljoen) komt voor rekening van aandelencompensaties.

De omzet van 3,8 miljard nam 30 procent toe vergeleken met een jaar geleden en steeg 14 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, beter dan verwacht.

Ruim 2,4 miljard dollar zette Uber om in Noord Amerika, Latijns Amerika bekleedt een tweede positie met 527 miljoen en EMEA staat op een derde plaats met 534 miljoen.

Uber haalt 12,5 miljard dollar aan reserveringen uit ritten, 20 procent meer dan een jaar geleden. Uber Eats volgt met 3,6 miljard, Freight is nog bescheiden met 223 miljoen en de categorie Other Bets sluit af met 30 miljoen.

Uber claimt 103 miljoen maandelijkse actieve klanten. Samen waren zij goed voor 1,7 miljard ritten.

Een nieuwe activiteit is Uber Money. Zo geeft de Uber Debit Card gebruikers een cashback op de benzineprijs, en kunnen koeriers of chauffeurs realtime hun verdiensten controleren na iedere rit, overigens voorlopig alleen in Noord Amerika. Het bedrijf lanceert ook een creditcard samen met Barclays.

Het bedrijf verwacht pas in 2021 (EBITDA) winst te maken, zo  vertelde CEO Dara Khosrowshahi.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond