Deel dit artikel
-

Uber volgende maand naar NYSE

Uber technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber, gaat officieel naar de beurs. Zoals al werd verwacht heeft het Amerikaanse bedrijf een aanvraag ingediend voor een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het symbool wordt UBER.

Met een beurswaarde van 90 tot 100 miljard dollar wordt het de grootste beursgang van 2019. Naar verwachting gaat die in mei plaatsvinden.

Het bedrijf boekte vorig jaar een verlies van 1,8 miljard dollar op een omzet van 11,3 miljard. Zeker 457 miljoen dollar is vorig jaar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling, onder meer naar autonome en vliegende auto’s.

Uber meldt verder dat het eind 2018 91 miljoen actieve klanten had, dat is inclusief Uber Eats. In het vierde kwartaal boekte het bedrijf 1,4 miljard ritjes.

Uit de gedeponeerde stukken blijkt dat SB Cayman 2 (onderdeel van SoftBank) de grootste aandeelhouder is met 222 miljoen aandelen (16 procent). Dan volgt Beckmark Capital Partners met een belang van 11 procent. Google dochter Alphabet heeft een belang van 5,2 procent.

Foto: Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond