Deel dit artikel
-

Uber vrijdag naar rechter voor UberPop

Uber Nederland stapt vrijdag naar de rechter vanwege een dwangsom die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) het bedrijf heeft opgelegd. De inspectie vindt dat Uber met de dienst UberPop de wet overtreedt. Het Amerikaanse bedrijf had al juridische stappen aangekondigd.

De UberPop-taxi’s worden bestuurd door privé-chauffeurs die hun eigen auto gebruiken, maar geen taxivergunning hebben. De inspectie beschouwt ze als snorders. Kort geleden zijn nog chauffeurs aangehouden en beboet met 1.500 euro per persoon.

Chauffeurs die tegen betaling taxidiensten aanbieden, moeten zich houden aan dezelfde regels als reguliere straattaxi’s zoals bepaald in Wet Personenvervoer 2000, aldus de inspectie. In deze wet staan eisen voor taxivervoerders ter bescherming van de belangen van de consument, zoals een taxameter, een boordcomputer, een verplichte ritbon en maximum tarieven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik Noordam

Uber krijgt overal met regelgeving (o.a. over veiligheid) te maken: http://thehill.com/policy/transportation/224491-florida-airport-sues-uber

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond