Deel dit artikel
-

Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij duurzame taxirit

Sinds deze week maakt Uber voor passagiers en bedrijven direct inzichtelijk hoeveel CO2 uitstoot ze kunnen besparen met een duurzame taxirit. Daarmee wil het bedrijf het bewustzijn over het belang van duurzaam rijden verder vergroten.

De nieuwe functie in de app geeft passagiers inzicht in de geschatte besparing van CO2-uitstoot wanneer een passagier een volledig elektrische Uber Green rit neemt. De besparing wordt berekend ten opzichte van een rit in een niet-elektrisch voertuig van dezelfde afstand.

Uber Green, gelanceerd in Nederland in 2020, geeft passagiers de mogelijkheid om bewust een volledig elektrische rit te boeken voor dezelfde prijs als een UberX rit. Momenteel worden er al honderdduizenden emissievrije ritten gereden via de Uber-app in Nederland.

Uber biedt verschillende besparingsmogelijkheden aan die elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Zo werkt Uber samen met partijen zoals Kia, waarbij chauffeurs korting krijgen op de aanschaf van een Niro EV. Chauffeurs krijgen via Wallbox korting op het installeren van een laadpaal rondom hun huis en via bp pulse op het laden bij bepaalde openbare snellaadpleinen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond