Deel dit artikel
-

Uber-rivaal Lyft wil 250 miljoen dollar ophalen

Uber-rivaal Lyft wil 250 miljoen dollar ophalen tegen een waarde van 2 miljard dollar. Precies een jaar geleden trok Lyft ook al een dergelijke financiering aan, toen van onder meer Alibaba.

Sinds de oprichting in 2007, destijds onder de naam Zimride, heeft Lyft 330 miljoen dollar opgehaald. Een zeer bescheiden bedrag vergeleken met de 4 miljard dollar die Uber tot nu toe heeft binnengesleept.

Toch zijn de ambities er niet minder om. Lyft concentreert zich nog wel grotendeels op de Noord-Amerikaanse markt, maar wil ongetwijfeld ook internationaal de vleugels uitslaan. De nieuwe financiering is nog bedoeld om de positie op de Noord-Amerikaanse markt te versterken.

Uber en Lyft waren in het recente verleden verwikkeld in een vuile oorlog. Zo beweerde Lyft dat honderden Uber chauffeurs 5000 Lyft-ritten hadden besteld en geannuleerd, in een poging om zelf meer ritten te krijgen. Waarop Uber beweerde Lyft hetzelfde deed, zij het met 13.000 ritten.

In China hebben de rivaliserende taxidiensten Kuaidi Dache en Didi Dache besloten om samen en te gaan. De bedrijven, die zijn gefinancierd door SoftBank en Tencent, zien de bui hangen nu internetgigant Baidu geld heeft gestopt in Uber. Beide bedrijven blijven voorlopig onder hun eigen namen opereren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond