Deel dit artikel
-

UEFA begint eigen streamingkanaal voetbal

De Europese voetbalassociatie UEFA gaat een eigen videostreamingdienst ontwikkelen om live wedstrijden mee uit te zenden. Dat kondigde voorzitter Aleksander Ceferin aan bij zijn herverkiezing eind vorige week.

De vooralsnog naamloze videodienst richt zich specifiek op publiek buiten Europa en Noord-Amerika. Tv-zenders die duurbetaalde uitzendrechten hebben, moeten geen hinder ondervinden van de nieuwe distributieactiviteiten.

Volgens The Independent, die het nieuws bij de UEFA oppikte, zal de over the top-zender niet eerder dan 2021 op de markt komen. Dan lopen de internationale uitzendcontracten af.

Sportbonden overwegen steeds vaker om zelf topwedstrijden uit te zenden. In het geval van de UEFA tuigt het zelf een kanaal op. Andere sportassociaties kiezen ervoor om het bij themazenders op tv onder te brengen of bij een club als DAZN, dat als een Spotify voor sport werkt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Robin

Je ziet inderdaad een trend dat contentmakers nu ook de broadcaster worden. Waar men voorheen afhankelijk was van grote partijen (lees omroepen) om hun publiek te kunnen bereiken is dat met streaming media over internet een stuk gemakkelijker geworden.

Nathan

Het is nog afhankelijk van het aanbod (welke matchen / competities) als dit een succes gaat worden.

Thomas

Ben benieuwd wat er uiteindelijk van zal komen..

Theo

Hmm, ik verwacht niet dat dit veel gaat worden eerlijke gezegd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond