Deel dit artikel
-

Uitbaters bitcoinwisselkantoren mogen China niet uit

De Chinese autoriteiten verbieden uitbaters van bitcoinwisselkantoren om het land te verlaten in verband met hun eventuele sluiting. Dat melden diverse bronnen.

Volgens Australia’s Financial Review (AFR) geldt dit in elk geval voor oprichter Li Lin van Huobi.

Geruchten over de sluiting van de wisselkantoren waren er mede de oorzaak van dat de waarde van de bitcoin sterk daalde. China is goed voor 5 tot 10 procent van de handel in bitcoins en ethereums.

Er is nog altijd weinig duidelijkheid over de plannen van de Chinese regering. De Wall Street Journal rapporteerde eerder een totaalverbod van bitcoins. De angst om de controle op het geldsysteem kwijt te raken zou de belangrijkste reden zijn.

China heeft de initial coin offerings (ICO’s) al wel verboden. Dat is een populaire manier voor technologiebedrijven om financiering op te halen door een nieuwe cryptocurrency uit te geven.

Over de impact valt nog weinig te zeggen. Sommige analisten suggereren dat de markt nu vooral draait op Amerikaanse dollars en de Japanse yen, terwijl ook de Koreaanse won in opkomst is. China is een stuk minder belangrijk geworden voor de Bitcoin.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond