Deel dit artikel
-

Uitgaven via conversational commerce: +590% tot 2025

De markt voor ‘conversational commerce’ zal groeien van 41 miljard dollar nu naar 290 miljard dollar tegen eind 2025, aldus Juniper Research.

Retailers beginnen volgens de onderzoeker in te zien, dat chatbots, messengers en spraakassistenten betrouwbare service- en verkoopkanalen vormen. De combinatie van kunstmatige intelligente, een digitaal kanaal en geautomatiseerde winkeltransacties brengen de kentering in opvatting teweeg.

Conversational commerce wordt volgens Juniper Research gezien als een aanvulling op de huidige fysieke en digitale verkoopkanalen. Mits goed ingeregeld, gaat een groot deel van het verkoopproces vanzelf.

De kern van deze nieuwe markt ligt in het verre oosten. Het zijn vooral consumenten in China, Japan en Zuid-Korea die dit mechanisme met gretig enthousiasme zullen omarmen.

Foto: Gauthier Delecroix (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Hessel - Botz4U B.V.

“De kern van deze nieuwe markt ligt in het verre oosten.” Denk dat dit een understatement is. Het is eerder: deze markt ligt bijna in zijn geheel in het verre oosten. Zeker als je bedenkt hoe chatbots worden gewaardeerd in onze omgeving.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond