Deel dit artikel
-

Uitgever van Tether krijgt dagvaarding

Bitfinex, uitgever van een van de grotere cryptomunten naar marktwaarde Tether, heeft gemeld dat het een dagvaarding heeft ontvangen van de Amerikaanse toezichthouder.

De SEC betwijfelt of er voldoende dollars tegenover de muntuitgifte staat, en vermoedt dat wisselkantoor Bitfinex (gevestigd op de Britse Maagdeneilanden) stiekem munten bijdrukt. De Tether is gekoppeld aan de dollar vanwege de stabiliteit, maar die koppeling staat onder druk nu de vraag naar tethers toeneemt. Het bedrijf houdt voor iedere Tether een dollar aan. Bitfinex claimt dat er 2,3 miljard dollar dekking is, maar daar is geen bewijs voor geleverd.

Er bestaat al langer twijfel over de organische groei van de Tether. Boze tongen beweren dat de Tether enkel is ontwikkeld om de Bitcoinprijs kunstmatig hoog te houden. ‘Als die drukpers van Tether ooit stopt, krijgen we een bloedbad op de cryptomarkt,’ waarschuwde Nicholas Weaver, hoogleraar aan de universiteit van Berkeley. De prijs van de Bitcoin zou met 30 tot 80 procent kunnen dalen als blijkt dat Tether de waarde kunstmatig hooghoudt.

Formeel opereren de Tether en Bitfinex gescheiden van elkaar, maar Nederlander Jan Ludovicus van der Velde is betrokken bij beide initiatieven, zij het dat Phil Potter (ex-Morgan Stanley) chief strategy officer van Bitfinex is. Van der Velde mijdt iedere vorm van publiciteit. Wat ook al niet helpt is dat het bedrijf onlangs zijn accountant op straat heeft gezet.

Bitfinex is een rechtszaak gestart tegen een blogger die de geruchtenmolen over het bijdrukken van tethers in gang heeft gezet.

De koersdaling van de Bitcoin dinsdag, onder de 10.000 dollar, werd mede veroorzaakt door het nieuws over Bitfinex.

Deel dit bericht

4 Reacties

John

Als men iets verder graaft, dan het klakkeloos overnemen van een nieuwsbericht, dan kom je erachter dat van de inhoud helemaal niets klopt.

Ruud

Op een markt van 500 miljard waarde aan Cryptocurrency is 2,3 miljard dekking van bitfinex geen groot bedrag, ook in wetende dat het het grootste wisselkantoor ter wereld is. Het is dus moeilijk te zeggen of bitfinex schuldig of onschuldig is.

Zorro99

Het is gewoon te commercieel geworden teveel mensen die mee willen rollen het wordt de banksysteem en de staat beetje te veel van het goede tot eind vorig jaar was de hoogtepunt en nu breken ze simpel weg alles dus diegene die was verdient hebben afgelopen is mooi meegenomen en voor die erin wille stappen is de trein al voorbij gegaan vertrouw me ik was er al met de geboorte van de Bitcoin en deze aankomende maanden gaan we die weer netjes begraven 🙂 hasta la vista

Tether

Doe normaal joh, bitfinex verdient 50 miljoen dollar per dag. Dat is 1.5 miljard per maand. Het is weer standaard copy paste nieuws van Reuters. Ofwel Rothschild newspapers en co:P

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond