Deel dit artikel
-

Uitgeverij BigSpark in handen van Shatho Beheer

De uitgever van AndroidPlanet.nl en iPhoned.nl, BigSpark uit Nijmegen, is overgenomen door de Rotterdamse investeerder Shatho Beheer. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag werden de finale handtekeningen gezet en vanochtend om tien uur is het personeel van BigSpark geïnformeerd over de overname. Veertien jaar geleden begon Peter Geurts uit hobbyisme zijn website over iPhone-nieuws. Vandaag de dag is het een bedrijf met vijftien man personeel, waaronder reviewers en journalisten, en een stabiele toestroom van drie miljoen bezoekers per maand.

Tegen Emerce zegt de Geurts dat hij met meerdere investeerders en uitgevers sprak. Een belangrijke voorwaarde was dat het team niet uit Nijmegen zou hoeven verhuizen.

Shatho Beheer belooft te investeren in de verdere groei van het bereik en het merkenportfolio. Omgekeerd hoopt de investeerder te leren van de digitale expertise van het team aan de Waal.

De dagelijkse leiding blijft in handen van interim-directeur Marco van Veen. Hij werd vorig jaar aangesteld om de dagelijkse leiding over te nemen. Peter Geurts verlaat het bedrijf om zich te oriënteren op nieuwe ondernemerskansen, maar blijft beschikbaar als adviseur.

Shatho Beheer is een Rotterdamse informal investor en participeert voor de lange termijn. Een van de mensen achter het bedrijf is Anne Ringsma, een man met een geschiedenis in de drukwereld. De investeerder participeert ook in Senefelder Misset en F&L Media, ook uit Nijmegen. De laatste is bekend van magazines als iCreate, c’t, en Auto Review.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond