Deel dit artikel
-

Uitleenplatform Peerby haalt miljoenen op

Circulair deelplatform Peerby.com, de website om spullen te lenen van mensen in de buurt, heeft 2,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders.

De investeringsronde werd geleid door tech- en impactfonds Loyal uit Toronto, met bijdragen van het Nederlandse Shamrock Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder honderden crowdfunders.

Negenhonderd crowdfunders, die het bedrijf vijf jaar geleden een lening verstrekten, kregen de mogelijkheid hun lening om te zetten naar aandelen. Een meerderheid koos hiervoor en veertig procent van hen besloot zelfs extra aandelen bij te kopen.

De eerste focus is verdere groei in middelgrote Nederlandse steden. Een volgende stap is de internationale expansie van het nieuwe platform, met België in de voorhoede. Uitrol naar nog meer landen staat gepland voor eind 2022 en 2023.

Peerby lanceerde in 2012 naar eigen zeggen het ‘eerste werkende spullendeelplatform ter wereld’. Er volgde een uitbreiding naar 30 steden in Europa en de VS, maar in 2017 bleek het financieel model niet houdbaar en moest het platform een stap terug doen.

Inmiddels staat Peerby er veel beter voor. Dankzij de introductie van een betaald lidmaatschap voor leners groeide het platform in 2021 met 222 procent. Ook is voor het eerst een maand met winst afgesloten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jurgen

De aanhouder wint!!! Mooi……

Marco Tieleman

Een van de weinige platformen waar de deeleconomie in het klein krachtig blijkt. De bovenfrees of grondboor die je voor 2 uurtjes wilt gebruiken is hier gratis of voor weinig beschikbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond