Deel dit artikel
-

‘Uitrol 5G duurt nog tien jaar’

Het duurt nog tien jaar voordat 5G goed is uitgerold in de ontwikkelde landen, aldus een onderzoeker van Deloitte.

Paul Lee, Global Head of TMT Research, stelt dat het nog jaren kan duren voordat de belofte van 5G-technologie op mobiele netwerken wordt ingelost. Hij spreekt over tien jaar. Er zit een behoorlijk gat tussen verwachtingen en praktijk.

Lee zei dat op telecombeurs MWC Barcelona die nu gaande is in Spanje.

Tijdens die beurs struikelden de grote toestelfabrikanten over elkaar om hun eerste generatie 5G-telefoons te presenteren. Die zijn geschikt voor de toekomstige telecomnetwerken. Ook de verkopers van netwerkapparatuur maken zich op om overal in de westerse wereld nieuwe hardware en software uit te leveren voor de opvolger van de 4G-netwerken. Dit proces gaat wel gepaard met politieke gevoeligheden rondom mogelijke aftapbaarheid van Chinese apparatuur.

Het Hoofd Research van Deloitte schetst dat 5G-netwerken heel anders dan 4G-netwerken gebruikt gaan worden. Niet enkel ligt de theoretische snelheid veel hoger, maar ook de latency is veel lager en ze kunnen vele malen meer connecties aan dan nu mogelijk. Genoeg om het internet of things vorm te gaan geven. 5G kan worden gezien als het eerste soort netwerk waar machines de grootste gebruikers zullen zijn in plaats van mensen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: barcelona_cat (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond