Deel dit artikel
-

Uitspraak over openbreken kabel Ziggo later

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) zal pas in november oordelen over het hoger beroep dat VodafoneZiggo tegen toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft ingesteld over het openstellen van de kabel voor derden.

Het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access van de ACM bepaalt dat zowel KPN als VodafoneZiggo op hun netwerken toegang moet bieden aan andere partijen. Voor KPN gold een dergelijke verplichting al langer.

Tele2, toen nog zelfstandig, probeerde in 2012 al toegang tot het kabelnetwerk af te dwingen. T-Mobile en YouCa zijn enkele van de kandidaten voor een alternatief aanbod van internet en tv via het netwerk van Ziggo.

Bij de publicatie van het besluit liet VodafoneZiggo al weten het niet eens te zijn met de conclusies van de toezichthouder. ‘Wij denken nog steeds dat de markt voor internettoegang in Nederland zeer competitief is. Er worden aantrekkelijke pakketten tegen concurrerende prijzen aangeboden. Daarom zien we geen reden voor méér regulering.’

Omdat VodafoneZiggo bij het CBb en ook bij de Europese rechter beroep tegen de uitspraak heeft aangetekend, wordt in ieder geval de uitspraak van het CBb afgewacht. Eerst zou het college dinsdag 8 oktober zijn vonnis bekend maken, maar tegenover TotaalTV laat het CBb weten dat het uiterlijk 12 november wordt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Edwin Beentjes

VodafoneZiggo wil prijzen onnodig laten blijven steigen met de zogenaamde verbeteren van netwerk wat beetje onzin is.

Bijna om het half jaar is er een prijs stijging ik wordt er niet goed van terwijl ik geen verbetering zie en al zou wel zo zijn er moet toch grenzen worden getrokken.
Naar een andere provider is niet altijd mogelijk ivm in welk deel je in Nederland woont en andere zaken zo als all in one abonnement t.b.v Tv en vaste telefoon.

Ik woon in Noord Holland in dat gebied is zeer nadelig voor mij met de keuze die ik kan nemen en Kpn nemen via telefoon netwerk is geen optie in mijn flat.

Daar komt bij dat wel zeker weet dat er prijs afspraken worden gemaakt onder de providers onder elkaar niet alleen over dat maar ook over gebied waar zij actief zijn.

Zo dat ze niet in elkaars vaarwater zitten misselijk word ik van deze praktijken er moet iets aan gebeuren wat mij betreft.

Meer open netwerk meer concurrentie beter voor ons als klanten meer keuze vrijheid want dat is er nu niet!

Help ik woon in ZIGGO VODAFONE GEBIED.
2 Waardeloze bedrijven bij elkaar.

Frans

Vorige week bericht van Ziggo: ‘We hebben zorgvuldig naar uw huidige pakket gekeken ‘. Vervolgens geven ze aan dat er niets veranderd en ik €6,75 meer ga betalen.

Bij ons geen glasvezel. Weinig keus dus.
Peper in je reet Ziggo; concurrentie op de kabel!

Reiner - Herr

Ik ben het helemaal eens maar toegang tot andere providers lijkt mij niet goed omdat de capaciteit overbelast zal worden als iedereen gebruik van de kabel openstellen klinkt beter als openbreken.Ziggo zal verplicht moeten worden om glasvezel te bevorderen maar jaren geleden is er een discussie geweest ook in Winschoten openbaar via de lokale tv zender.Iedereen was erop tegen omdat het enorm veel geld kost en ook KPN was gestopt en nu kan het bij KPN wel mij een raadsel als consument analoog tv eraf radio eraf van de analoge kabel dus de ouderwetse geluidsinstallatie en Radio zijn in een klap niet meer te gebruiken.Dit is puur mijn eigen mening als Ziggo klant tevreden klant

R Ouwerkerk

Verhoging voor zogenaamd verbetering. Internet veel te duur. Schoon internet oké maar nu overal reclame. TV is 60 procent reclame Ziggo verdient een wij betalen dubbel. Afsluiting telefoon verschil €1 op de rekening. Betaal een hoop voor internet dan willen ook Disney, Netflix muziek zenders nog honderden een abonnement afsluiten. Voor €6,99 – €10,50 een YouTube wil nu ook geld zien. Kranten en bladen en een hoop shit. Ze vergeten dat mensen ook moeten werken, leven, eten en schijten.

Ziggo sponsort sport. En iedereen betaald mee. Zogenaamd gratis. Pleur die sport zooi en Ziggo doom dicht directeur 40% minder in eigen zak en internet wordt de helft goedkoper. En lager abonnement bij Ziggo is minimaal qua prijs maar internet snelheid is 1 vijfde. Prijs en snelheid staan niet in verhouding. Hier moet de regering eens op ingrijpen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond