Deel dit artikel
-

Gamebeurs E3 afgelast na uittocht exposanten

De 2023-editie van de grote gamebeurs E3 gaat niet door. De jaarlijkse videogamebeurs heeft sinds 2019 geen fysiek evenement meer gehouden vanwege de COVID-19-pandemie, maar nu kampte de beurs met een ware uittocht van exposanten.

Eerder lieten Microsoft, Nintendo en recentelijk Ubisoft weten dat ze niet aanwezig zullen zijn op de beursvloer van het Los Angeles Convention Center. Sony had zijn deelname niet bevestigd, maar maakte al vóór de pandemie geen deel meer uit van E3. Ook Sega en Tencent waren afgehaakt.

De belangrijkste oorzaak hiervan is dat game uitgevers hun media- en evenementenbudgetten hebben verlaagd.

Er komt ook geen digitale versie meer. Microsoft houdt op 11 juni nog steeds een online Xbox Games Showcase. Ubisoft volgt met een eigen online evenement op 12 juni, en het Summer Games Fest, waar een heleboel games van verschillende bedrijven worden onthuld, wordt gehouden in LA op 8 juni.

De organisatie zegt de toekomst van de beurs nu te gaan evalueren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gamefreak - nvt

Triest…ze maken onophoudelijk megawinsten, maar een beetje beurs waar je als gelijkgestemde mensen onder elkaar jezelf kan onderdompelen in de nieuwste games kan er niet meer vanaf…alles digitiaal..online…lekker onpersoonlijk…en goedkoop…..

Die hele klote maatschappij en bijbehorende onpersoonlijke schijtcultuur, veroorzaken we eigenlijk ook helemaal zelf en we werken er allemaal aan mee…bah.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond