Deel dit artikel
-

Uitzender Unique opent vestiging in de metaverse

Uniqueverse, zo heet de eerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse. Verantwoordelijk hiervoor is het Nederlandse uitzendbureau Unique. Door gebruik te maken van avatars maakt Unique onbevooroordeeld solliciteren mogelijk. Kandidaten brengen in de anonimiteit van een avatar hun talenten en competenties in kaart.

Hoewel het traditionele cv en de motivatiebrief nog niet helemaal in onbruik zijn geraakt, vraagt de huidige generatie werknemers veel vaker om niet-traditionele sollicitatiemogelijkheden. Het oriënteren naar een baan en solliciteren vindt steeds vaker voor een groot deel online plaats.

Niet iedereen krijgt gelijke kansen. In Uniqueverse komen kandidaten daarom in de anonimiteit van een avatar in contact met recruiters.

‘Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv,’ onderstreept Mandy Stevens, algemeen directeur van Unique. Door anoniem te solliciteren, staan de competenties en iemands talenten centraal.

Het uitzendbureau, met het hoofdkantoor in Almere, gaat ook op dit gebied verder. Naast de mogelijkheid tot anoniem solliciteren, zowel in de metaverse als erbuiten, voert het uitzendbureau een strikt anti-discriminatiebeleid en heeft het zogenaamde diversity recruiters in dienst. Zij zorgen ervoor dat klanten van Unique naar een inclusievere werkvloer bewegen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Men was hopeloos op zoek naar een marketingdingetje om te communiceren dus dan dit maar doen….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond