Deel dit artikel
-

Uitzending Gemist beschikbaar op mobiele telefoons

De Publieke Omroep maakt de video-archieven van Uitzending Gemist toegankelijk voor de mobiele telefoon.

Volgende week publiceren de omroepen een download die mobiele telefoon omvormt tot een videotheek die in broekzakken past.

De presentatie van de noviteit vindt op 17 december plaats in Amsterdam.

De nieuwe applicatie bouwt voor op het succes van de ‘nieuwsontvanger’ die de NOS in juni 2008 uitbracht. Met dát programma kunnen nieuwsfans doorlopend nieuws, weer, verkeer, sport, Teletekst en videostreams van het Journaal raadplegen. Dit gratis programma werd 120.000 keer gedownload.

Zeker tien procent van de Nederlanders heeft via zijn mobiele telefoon toegang tot internet. Bij gebrek aan beter surfen ze overwegend naar mobiele nieuwssites.

Video’s op UitzendingGemist.nl worden maandelijks zo’n 10 miljoen keer aangeroepen. De Publieke Omroep haakt daarop in door de populaire dienst mobiel beschikbaar te maken.

De top 10 meest bekeken programma’s op UitzendingGemist.nl zijn 5 afleveringen van Boer Zoekt Vrouw, 4 van De Lama’s en een special van Spuiten & Slikken.

De nieuwe mobiele applicatie kan zich nestelen in de knoppenbalk op het openingsscherm van telefoons, of in de map ‘Programma’s’.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kjeld

Hopelijk werkt de video nu wel op Windows Mobile, anders ga ik vragen stellen bij de 2e kamer. :)U hoort nog van mij

Sjaak

kjeld, pas maar op, straks gaat de SP weer roepen dat realvideo een open standaard is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond