Deel dit artikel
-

Uitzendplatform Youbahn wordt onderdeel Proman

Het Franse familiebedrijf Proman Group verwerft een meerderheidsbelang in het Nederlandse uitzendplatform Youbahn.

Dat maakten de partijen zojuist bekend aan de markt. Proman krijgt een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat deze deelt met de huidige grootaandeelhouder ADG dienstengroep. Door de
overname is Youbahn in staat om nog sneller te groeien en internationaal uit te breiden.

ADG Dienstengroep, een van de grootste werkgevers in Nederland, verkoopt naast dochteronderneming Youbahn ook de merken Timing, InPerson en Persoonality aan Proman. Het is niet bekend hoeveel geld met de transacties is gemoeid.

De verkoop van Youbahn is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de ondernemingsraden en de ACM en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond.

Ard Huininga (foto), CEO van Youbahn: “De arbeidsmarkt staat aan de vooravond van rigoureuze verandering. Binnen niet al te lange tijd zullen branches als de horeca, logistiek en zorg, werk nog flexibeler aanbieden. En dat zonder in te boeten op wet- en regelgeving en de zorgplicht van werkgevers. Wij bewijen met ons platform, sterk gericht op de gig-economie, dat dat goed samen kan. Met Proman zijn we onderdeel geworden van een krachtige onderneming die zich specifiek met personeelsdiensten bezighoudt.”

Proman is in Nederland al actief met de labels E&A, Luba en Interchange.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond