Deel dit artikel
-

Unilever heeft primeur met YouTube-commerce

Een video bekijken van een ‘hair how to’ en direct met een klik op de muisknip de bijbehorende haarproducten kunnen bestellen. Dat is een nieuwe vorm van e-commerce die YouTube uitprobeert in samenwerking met Unilever.

Met dit nieuwe reclame- annex e-commerceproduct brengt YouTube twee behoeftes bij elkaar. Enerzijds die van de consument die wil weten hoe hij iets moet doen. In dit specifieke geval gaat het om vrouwen die willen weten hoe ze hun haar kunnen verzorgen of stijlen. Anderzijds biedt het een verkoper van haarproducten, Tresemmé van Unilever, een platform om direct producten te verkopen aan deze informatiehongerige kijkersgroep.

Tresemmé publiceerde meer dan honderd video’s waarop modellen bepaalde vormen van haarzorg voordoen. Met een klik op de muisknop kan de kijker bijbehorende haarproducten kopen bij geaffilieerde webwinkels als Amazon, Drugstore.com, Soap.com en CVS/Pharmacy. Het onlangs overgenomen Channel Intelligence wordt onder water gebruikt om het verloop en afhandeling van de transactie te meten.

De verkoopoptie is enkel beschikbaar voor grote producenten van consumentenartikelen. Voor de technische opbouw van dit verkoopkanaal gebruikt YouTube een systeem van Gloto.

Deel dit bericht

1 Reactie

Laurens

Zeker innovatief, maar ze hebben niet de primeur. Die was voor French Connection in 2010, namelijk met Youtique: http://www.youtube.com/watch?v=dGvdv8scy4s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond