Deel dit artikel
-

Unit4 weg van de beurs na overname investeerder

Investeringsbedrijf Advent International betaalt een premie van 32 procent over alle uitstaande aandelen van software- en internetbedrijf Unit4. Bestuur en grote aandeelhouders zijn akkoord met de verkoop.

Vanochtend voor opening van de handelsbeurs maakten Advent en Unit4 de voorgenomen overname bekend. Het private equity-huis betaalt een premie van 32,4 procent over de slotprijs van het Unit4-aandeel van vorige week maandag. Dat waardeert het bedrijf op ongeveer 1,2 miljard euro.

Unit4 uit Sliedrecht, leverancier van onder meer zakelijke software en e-commercediensten, bevindt zich in een snel veranderende wereld. Het bedrijf zit in een strategische heroriëntatie, ziet de wereld van software naar diensten verschuiven en denkt onder Advent gerichter te kunnen manoeuvreren. Er staan investeringen en overnames op de rol. Saas en FinancialForce.com zijn daarin twee speerpunten.

Advent uit Engeland is een grote internationale investeerder die niet enkel op de media- en technologiemarkt werkt. Naast belangen in Raet en Radio 538 (beiden verkocht) zit het bijvoorbeeld ook in bedrijf als Douglas, Mediq en Worldpay. Hier de complete portefeuille.

Het aandeel Unit4 stond vanochtend tegen tienen 8,5 procent hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond