Deel dit artikel
-

Universal Analytics mondjesmaat gebruikt

Nog maar weinig internetbedrijven uit de Twinkle Retail Top 100 en de Twinkle Travel Top hebben de overstap gemaakt naar Universal Analytics, die de huidige analysetools van Google uiteindelijk gaat vervangen. Die conclusie trekt online marketingbureau Oogst.

Universal Analytics biedt een completer en betrouwbaarder beeld van sitebezoekers en  verschaft online marketeers ook meer inzicht in online gedrag, klantwaarde en segmentatie. Ook kan men offline data zoals die van CRM of callcenter samenvoegen met online data.

Ondanks de vele voordelen, blijkt Universal Analytics nog niet echt aangeslagen in Nederland. Van de Retail Top 100 hebben slechts dertien ondernemingen Universal Analytics geïmplementeerd waarvan er vijf nog eens hebben gekozen om de ‘oude’ versie van Google Analytics parallel mee te laten lopen. Hiermee zijn slechts acht ondernemingen volledig over naar Universal Analytics. Onder de early adopters zijn onder andere Wehkamp, Otto, T-Mobile, de Bijenkorf, Pabo en Zalando.

Zeven van de dertien bedrijven die Universal Analytics omarmen maken ook gebruik van Google Tag Manager. Daardoor hoeft slechts één code geplaatsr te worden om diverse meet- en testcodes te plaatsen of wijzigen, met minimale IT belasting en zonder de noodzaak voor elke wijziging nieuwe releases af te wachten. De daadwerkelijke migratie naar Universal Analytics is daardoor met enkele muisklikken te realiseren.

De reisbranche is opvallend terughoudend in de overstap naar UA: slechts vier van de dertig onderzochte reisaanbieders is overgestapt. Slechts een enkeling is totaal over (WTC.nl). De rest laat het parallel lopen met de voormalige versie van Google Analytics. Google Tag Manager wordt hier iets vaker gebruikt dan in de retailsector.

Deel dit bericht

1 Reactie

Data Sharing

Natuurlijk; deel vooral nog meer data met Google. Google Flight anyone? Google Travel, next? En ziet Google Amazon niet als 1 van de grootste concurrenten? Google Retail?

Maar dan heb je in ieder geval wel gave ‘gratis’ tools.. de komende 3 jaar dat je nog bestaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond